Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

PA
Φίλιππος Αδικουμενάκης MS, CPA, RBT

Διοικητικό Συμβούλιο – Αντιπρόεδρος

Ο κ. Αδικιμενάκης αποφοίτησε το 2016 από το Bernard M. Baruch College του City University of NY με μεταπτυχιακό στη Λογιστική με ανήλικο στην Ψυχολογία. Είναι CPA και σύμβουλος για θέματα Φορολογικής Λογιστικής και IRS.

DSC 1528
Γεώργιος Μεσκούρης, ΒΑ

Διοικητικό Συμβούλιο – Γραμματέας

Ο κ. Μεσκούρης υπηρετεί τη SPARTA ως Γραμματέας και Άμεση Υποστήριξη του Διευθύνοντος Συμβούλου και έχει ισχυρό και ολοκληρωμένο υπόβαθρο στη διαχείριση υπηρεσιών υγείας. Έλαβε το πτυχίο του στα Οικονομικά από το Queens College και έχει ισχυρό και ολοκληρωμένο υπόβαθρο στη διαχείριση υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο κ. Μεσκούρης απολαμβάνει να περνά χρόνο με αγαπημένα του πρόσωπα, να πηγαίνει στο γυμναστήριο και να παίζει ντραμς

ben portrait
Benjamin Thomas, Ph.D. BCBA

Co-Chief Clinical Research Director

Ο Δρ. Benjamin Thomas είναι Αναπληρωτής Κλινικός Διευθυντής του Claremont Autism Center στο Claremont McKenna College και είναι Πιστοποιημένος από το Διοικητικό Συμβούλιο Αναλυτής Συμπεριφοράς (BCBA) από το 2007. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην ψυχολογία από το Queen’s College του City University της Νέας Υόρκης και πρόσφατα ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην αναπτυξιακή ψυχολογία στο Claremont Graduate University. Ο Ben έχει πάνω από 16 χρόνια εμπειρίας στην παροχή υπηρεσιών και εκπαίδευσης σε άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες, καθώς και στις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς τους σε ποικίλα περιβάλλοντα. Ο Ben έχει επίσης δημοσιεύσει έρευνα σε περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει σε τοπικά, κρατικά, εθνικά και διεθνή συνέδρια σχετικά με θέματα που σχετίζονται με την αξιολόγηση της συμπεριφοράς, την παρέμβαση για παιδιά με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

DSC 1573
Σταμάτιος Γιανούμης Μ. Φιλ, BCBA

Διευθυντής Κλινικής Έρευνας

Ο Σταμάτιος έχει αφιερώσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη θεραπεία ατόμων με ΔΑΦ και στον τομέα της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς. Πήρε μεταπτυχιακό στην Κλινική Εφαρμογή της Ανάλυσης Συμπεριφοράς μέσω του Queens College/CUNY και παρακολούθησε το διδακτορικό πρόγραμμα Learning Processes and Behavior Analysis μέσω του The Graduate Center/CUNY. Ο Σταμάτιος συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Hunter College/CUNY σπουδάζοντας Ειδική Αγωγή. Καθοδηγούμενος από τη διαρκώς αυξανόμενη επιδημία ΔΑΦ και τον περιορισμό του να έχει μόνο δύο χέρια, εστίασε την έρευνα και την κλινική του πρακτική στην εκπαίδευση και επίβλεψη παρεμβατικών για άτομα με ΔΑΦ, ώστε να μπορούν να παρέχουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας ομοτίμους επανεξετάστηκαν επικυρωμένες από έρευνα θεραπείες. Ο Σταμάτιος απολαμβάνει επίσης να εφαρμόζει αυτό το μοντέλο εκπαίδευσης/εποπτείας στις οικογένειες των παιδιών με τα οποία συνεργάζεται, δίνοντάς τους τα εργαλεία που χρειάζονται για να είναι ενεργοί υποστηρικτές της θετικής αλλαγής στη ζωή του παιδιού τους.

DSC 1480
Nicolle Tursenovic, MS, LBA, BCBA

Διευθυντής Κλινικής Έρευνας

Η κα Tursenovic είναι Πιστοποιημένη Σχολική Ψυχολόγος NYS με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Προηγμένη Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς. Η κ. Tursenovic έλαβε τόσο το πτυχίο της στην Ψυχολογία όσο και το μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης. Η κ. Tursenovic σπούδασε Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Φλόριντα, λαμβάνοντας προηγμένη πιστοποίηση στο ABA. Η κα Tursenovic έχει δώδεκα χρόνια εμπειρίας στην άσκηση της ABA σε διαφορετικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των σχολικών, οικιακών και νοσοκομειακών πλαισίων. Μέσα σε αυτά τα περιβάλλοντα, η κ. Tursenovic έχει εργαστεί με παιδιά, εφήβους και ενήλικες με Αυτισμό, Αναπτυξιακές Αναπηρίες και Ψυχιατρικές Διαταραχές.

Η κα Tursenovic έχει εκτενή εμπειρία στην εργασία με μη λεκτικά παιδιά με Αυτισμό, διδάσκοντας βασικές δεξιότητες επικοινωνίας και αυτοβοήθειας. Η κ. Tursenovic εργάστηκε επίσης ως μέρος μιας μοναδικής ομάδας που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ένα περιβάλλον οξείας ψυχιατρικής ενδονοσοκομειακής κλινικής, αναπτύσσοντας συστήματα και πρωτόκολλα διαχείρισης συμπεριφοράς, καθώς και εκπαιδεύοντας το προσωπικό στις αρχές συμπεριφοράς και τη διδασκαλία στρατηγικών διαχείρισης συμπεριφοράς. Αυτό ήταν μέρος μιας πρωτοβουλίας για τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας των ασθενών σε νοσοκομειακά περιβάλλοντα, καθώς και για τη μείωση των προβληματικών ή επικίνδυνων συμπεριφορών μεταξύ των ασθενών.

Η κα Tursenovic έχει δεκαετή πείρα ως Σχολική Ψυχολόγος, παρέχοντας συμβουλευτική και παρέμβαση σε κρίσεις σε μαθητές διαφορετικών αναπηριών, εκπαίδευση γονέων σε όλη την περιοχή σε γονείς μαθητών με Αυτισμό, καθώς και παροχή ψυχοεκπαιδευτικών αξιολογήσεων. Η κ. Tursenovic γνωρίζει καλά διάφορες μπαταρίες αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένων, Woodcock-Johnson Cognitive and Achievement Tests, Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence, Wechsler Intelligence Scale for Children, Wechsler Adult Intelligence Scale, Beery-Buktenica Integration Testor of Visual Developmental , Δοκιμή οπτικών αντιληπτικών δεξιοτήτων, δοκιμή δεξιοτήτων ακουστικής επεξεργασίας, Σύστημα αξιολόγησης συμπεριφοράς για παιδιά, προσαρμοστικές κλίμακες συμπεριφοράς Vineland και αυτοκατευθυνόμενη αναζήτηση.

DSC 1496 edited
Joanna Spartinos, MS Ed., LBA/BCBA
Διευθυντής Κλινικής Έρευνας

Η Ιωάννα Σπαρτίνος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Adelphi το 2011 με πτυχίο στην Ψυχολογία και διπλό minor στην ιστορία και την εκπαίδευση. Έλαβε επίσης το μεταπτυχιακό της στην Παιδική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Adelphi, εκτός από ένα Προηγμένο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής το 2012. Τον Μάιο του 2018, η Joanna έλαβε προηγμένο πιστοποιητικό στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς από το Queens College. Η Joanna έχει επί του παρόντος την επαγγελματική της πιστοποίηση NYS, Σπουδαστές με Αναπηρίες, Τάξεις 1-6, καθώς και Πιστοποίηση NYS Professional, Childhood Education, Grades 1-6. Δίδαξε ως καθηγήτρια Γενικής Παιδείας για πέντε χρόνια σε κοινοτικό σχολείο στο Μπρονξ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δίδαξε την τέταρτη τάξη για ένα χρόνο και την πρώτη τάξη για τρία χρόνια, τρία από αυτά τα χρόνια στην πρώτη τάξη ήταν σε μια τάξη ΤΠΕ. Η εμπειρία στην τάξη της επέτρεψε να αναπτύξει τις διδακτικές της δεξιότητες καθώς και να σχεδιάσει αποτελεσματικά και να διαφοροποιήσει το πρόγραμμα σπουδών σε όλους τους θεματικούς τομείς για όλους τους μαθητές.

Τα τελευταία έξι χρόνια η Joanna παρέχει επίσης υπηρεσίες ABA σε μαθητές που έχουν διαγνωστεί με ΔΑΦ ή άλλες αναπηρίες υπό την επίβλεψη ενός Πιστοποιημένου Αναλυτή Συμπεριφοράς (BCBA). Αυτή η εμπειρία την οδήγησε να αναπτύξει δεξιότητες στη διακριτή δοκιμαστική εκπαίδευση, την παρεμπίπτουσα διδασκαλία και την εφαρμογή προγραμμάτων δραστηριοτήτων. Η Joanna βρίσκεται επί του παρόντος σε καλό δρόμο για να γίνει Πιστοποιημένη Αναλυτής Συμπεριφοράς (BCBA) και Αδειοδοτημένη Αναλυτής Συμπεριφοράς (LBA).

kalesiou maria.JPG
Μαρία Καλεσίου, ΒΑ
Διευθυντής Κλινικής Έρευνας

Η Μαρία Καλεσίου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2009 με το πτυχίο της στην Προσχολική Εκπαίδευση. Στη συνέχεια αποφοίτησε με το μεταπτυχιακό της στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο το 2012. Η Μαρία άρχισε να εργάζεται στην τάξη από το 2012 ως δασκάλα Ειδικής Αγωγής για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έχει εμπειρία να εργάζεται ως αυτόνομη δασκάλα με μια τάξη πέντε μαθητών, καθώς και μια δασκάλα Ειδικής Αγωγής 1:1 που σπρώχνει στις τάξεις για να υποστηρίξει τον μαθητή της. Έχει εργαστεί με παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) καθώς και ΔΕΠΥ. Η Μαρία είναι επίσης πιστοποιημένη από τη χώρα της Ελλάδας για να διδάσκει άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που επιδιώκουν την ολοκλήρωση του απολυτηρίου γυμνασίου ή γυμνασίου. Από το 2018, η Μαρία είναι Διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μελετά αδελφικές σχέσεις/αλληλεπιδράσεις/αυτοεκτίμηση σε οικογένειες με παιδί που έχει διαγνωστεί με Αυτισμό, ΔΕΠΥ ή με διανοητική αναπηρία. Έχει συνεργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα με τους καθηγητές της στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει δημοσιεύσει δύο ερευνητικές δημοσιεύσεις.
,
Η πρώτη της δημοσίευση τιτλοφορείται «Η πατρότητα σε οικογένειες με παιδί με αναπηρία». Ήταν επίσης συν-συγγραφέας της έκδοσης με τίτλο «Βασικές πτυχές της μίμησης στις τριγωνικές αλληλεπιδράσεις μητέρας-διδύμων βρεφών από τον 2ο έως τον 6ο μήνα ζωής». Έχει παρουσιάσει πολυάριθμες παρουσιάσεις και αφίσες σε συνέδρια στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

dimitra lionaki.JPG
Δήμητρα Λιονάκη, ΒΑ
Θεραπευτής ΑΒΑ

Η Δήμητρα Λιονάκη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2018 με το πτυχίο της στη Φιλοσοφική Σχολή στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα στο γυμνάσιο και στο λύκειο και ιδιωτική δασκάλα στο δημοτικό σχολείο. Έχει παρακολουθήσει ένα σεμινάριο διάρκειας ενός έτους με τίτλο «Εκπαίδευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» το οποίο ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2019. Έχει εργαστεί με παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠΥ και Δυσλεξία από το 2012. Επίσης παρακολούθησε ποικίλα σεμινάρια Ειδικής Αγωγής. Τώρα είναι φοιτήτρια στο Μεταπτυχιακό της στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Θα αποφοιτήσει μέχρι το τέλος του 2020. Στον ελεύθερο χρόνο της, η Δήμητρα Λιονάκη απολαμβάνει τα ταξίδια, να περνά χρόνο με την οικογένεια, τους φίλους και να διακοσμεί το σπίτι της.

georgia manolioudi.JPG
Γεωργία Μανωλιούδη, ΒΑ
Θεραπευτής ΑΒΑ

Η Γεωργία Μανωλιούδη έλαβε το πτυχίο της στην Προσχολική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2015. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια με θέμα την ψυχολογία, την εκπαίδευση και τον αυτισμό. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης για φοιτητές με πρόσφυγες και μετανάστες από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Διδάσκει παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών με αυτισμό και ΔΕΠΥ. Διδάσκει σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις από το 2016, ως δασκάλα και ως βοηθός σκηνοθέτη. Η Γεωργία παρακολουθεί επίσης μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Επιπλέον, είναι δασκάλα παραδοσιακών χορών.

katerina fragiadaki.JPG
Κατερίνα Φραγκιαδάκη, ΒΑ
Θεραπευτής ΑΒΑ

Η Κατερίνα Φραγκιαδάκη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2012 με το πτυχίο της στην Προσχολική Εκπαίδευση. Στη συνέχεια αποφοίτησε με το μεταπτυχιακό της στη Σχολική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το 2018. Άρχισε να εργάζεται στην τάξη από το 2014 ως δασκάλα και ταυτόχρονα ως δασκάλα Ειδικής Αγωγής σε αναλογία 1:1 σπρώχνοντας στις τάξεις για να υποστηρίξει τον μαθητή της με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερα με αυτισμό.

manos kouratoras.JPG
Μάνος Κουράτορας, ΒΑ
Θεραπευτής ΑΒΑ

Ο κ. Εμμανουήλ Κουράτορας είναι δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πήρε το πτυχίο Bachelor τον Ιούλιο του 2015 μετά από 4 χρόνια σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΑΠΠ). Σε αυτή την τετραετία είχε ενάμιση χρόνο πρακτικής εργασίας σε πολλά σχολεία που τον βοήθησαν να προσαρμοστεί σε διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας. Είναι επίσης καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών (Τμήμα Ρεθύμνου) της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει να παίζει κιθάρα, να ακούει ροκ μουσική και να πηγαίνει για τζόκινγκ. Του αρέσει επίσης να σχεδιάζει και να κατασκευάζει συσκευές ναργιλέ και ναργιλέ και να φροντίζει το ενυδρείο του με αφρικανικές κιχλίδες.

sofia drakaki.JPG
Σοφία Δρακάκη, ΒΑ
Θεραπευτής ΑΒΑ

Η Σοφία Δρακάκη κατάγεται από μια μικρή πόλη της Κρήτης, τη Σητεία. Γεννήθηκε το 1984 στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι 35 ετών. Σπούδασε στο Ρέθυμνο και μένει εκεί 16 χρόνια. Είναι επικοινωνιακή, κοινωνική και αγαπά πολύ τα παιδιά. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2009 με το πτυχίο της στην Προσχολική Εκπαίδευση. Είναι κάτοχος Τεστ Διαδραστικών Αγγλικών επιπέδου C2 από την υπηρεσία Quality of Qualifications Ireland (ACELS) το 2015 και Πιστοποιητικό επιπέδου Β2 πρακτικής εφαρμογής της γαλλικής γλώσσας «Κατανόηση και Έκφραση» από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού-Σορβόννης το 2016. Επίσης, είναι πιστοποιημένη στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών στα ακόλουθα «Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Υπηρεσίες Διαδικτύου, Βάσεις Δεδομένων, Πρακτική Υπολογιστών & Διαχείριση αρχείων». Το 2018 συμμετείχε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 500 ωρών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα «Εκπαίδευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση». Φέτος το 2019 συμμετέχει στο ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης 420 ωρών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την «Ειδική Αγωγή».

vaso makraki.JPG
Βάσω Μακράκη, ΒΑ
Θεραπευτής ΑΒΑ

Η Βασιλική Μακράκη είναι εκπαιδευτικός στην ειδική αγωγή. Έλαβε το πτυχίο της στην Ελληνική Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2012. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στην Ειδική Αγωγή το 2019 και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια ειδικής αγωγής. Η Βασιλική έχει δουλέψει με αυτιστικά παιδιά στην πρώτη δημοτικού ως βοηθός δασκάλα. Έχει επίσης εμπειρία σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ως ιδιωτική καθηγήτρια από το 2012. Έχει συμμετάσχει στην έρευνα για τη συναισθηματική διαχείριση των παιδιών στο πλαίσιο του Έργου Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο οποίο έλληνες δάσκαλοι έχουν επιμορφωθεί στη συναισθηματική εκπαίδευση. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση για φοιτητές με πρόσφυγες και μετανάστες από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

xristos korompilis.JPG
Χρήστος Κορομπίλης, ΒΑ
Θεραπευτής ΑΒΑ

Ο Χρήστος Κορομπίλης αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2016 με το πτυχίο του στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί ως δάσκαλος στο σχολείο για δεκαοκτώ μήνες. Το 2018 ξεκίνησε να παρακολουθεί πιστοποιημένο σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2019. Στη συνέχεια παρακολούθησε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και της Παιδοψυχολογίας. Το 2019 ξεκίνησε να παρακολουθεί σεμινάριο Ειδικής Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα πιστοποιηθεί ως δάσκαλος ειδικής αγωγής έως τα τέλη Μαρτίου 2020. Επίσης, έχει εμπειρία ως παιδαγωγός και ιδιαίτερα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στη γραφή και την ανάγνωση. Στο ελεύθερο του, του αρέσει να παίζει μπάσκετ και να πηγαίνει στο γυμναστήριο.

Master Portrait July 5 2019 edited

Ιδιοκτήτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Saint Paul’s Autism Research & Training Academy (SPARTA), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού (εκκρεμής ονομασία 501c3) με γραφείο στη Νέα Υόρκη και έδρα στην Επισκοπή Ρεθύμνου στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζει τις αιτήσεις της SPARTA στις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) και την Ελλάδα, μισθώσεις γραφείων και γης, επιχειρηματικούς λογαριασμούς και εκπαιδευτικό/θεραπευτικό υλικό για την έναρξη ερευνητικών προσκλήσεων για επιχορηγήσεις την άνοιξη του 2018.

Η SPARTA αναμένεται να λάβει χρηματοδότηση με επιχορήγηση μεταξύ 2019-2020 και πιθανώς να αρχίσει να προσελκύει ερευνητικά θέματα μεταξύ 2020-2022. Η μη τυχαία δειγματοληψία θα χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό το πολύ 4 μη λεκτικών παιδιών ηλικίας 2-5 ετών από αγροτικές ή/και αγροτικές περιοχές του Ρεθύμνου ή άλλων κοντινών πόλεων της Κρήτης. Η έρευνα της SPARTA θα συνίσταται στην εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων πρακτικών θεραπείας ABA για μια ολόκληρη μέρα στο σπίτι και στο σχολείο του παιδιού.

EN