Η Ακαδημία Έρευνας και Εκπαίδευσης για τον Αυτισμό St. Paul’s (SPARTA) ιδρύθηκε πριν από αρκετά χρόνια από τον Δρ Μιχαήλ Λαφασάκη, αφού διαπίστωσε την ανάγκη ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και την έλλειψη υπηρεσιών για τα παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειές τους σε ένα αγροτικό χωριό της Ελλάδας. Έχοντας προσφέρει υπηρεσίες για πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη, ο Δρ. Λαφασάκης προσπάθησε να δημιουργήσει έναν οργανισμό που θα προωθούσε την έρευνα, καθώς και θα παρείχε υπηρεσίες και θεραπεία για αυτά τα ανεξάρτητα παιδιά με σοβαρό αυτισμό σε αγροτικές κοινότητες. Με αυτόν τον στόχο, δημιούργησε τη SPARTA, και τα τελευταία χρόνια, η SPARTA έχει διαμορφωθεί και έχει αρχίσει να παρέχει υπηρεσίες στην Κρήτη, στην Ελλάδα. Οι ερευνητές μας εργάστηκαν σκληρά, όχι μόνο ξεκινώντας τις επιχειρήσεις, αλλά και ξεκινώντας την έρευνα που πιστεύουμε ότι μπορεί να επεκταθεί σε αυτές τις πρακτικές και ελπίζουμε μια μέρα να βοηθήσουν άλλα παιδιά σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους.

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα των ταπεινών αρχών μας και πόσο μακριά έχουμε φτάσει!

page1s 1

Μετά από σκληρή δουλειά, εξασφαλίσαμε και ανακαινίσαμε το πρώτο μας ιατρείο στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα. Με αυτό το αποτέλεσμα, αρχίσαμε να εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας, καθώς και να ξεκινήσουμε τις πρώτες μας προσλήψεις και αξιολογήσεις!

page 3 sparta first y2mIY 1

Όπως αναφέρει η αποστολή μας, τα προγράμματα της SPARTA περιλαμβάνουν μια πολυδιάστατη προσέγγιση θεραπείας, εκπαίδευσης και έρευνας.

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να τους χαρίσουν μια πιο ανεξάρτητη, ικανοποιητική ζωή!

page 2 sparta firs FT9d2

Από το καλοκαίρι του 2020, η SPARTA επιστρέφει στην παροχή υπηρεσιών, είτε εξ αποστάσεως είτε ακολουθώντας τις κατάλληλες οδηγίες κοινωνικής απόστασης.

EN