Ph.D. MS Ed. LBA/BCBA-D

Ph.D. MS Ed. LBA/BCBA-D

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Επαγγελματικό Βιογραφικό

Ο Δρ Λαφασάκης έχει τιμηθεί και ευλογηθεί με την ευκαιρία να υπηρετεί μη λεκτικά παιδιά με σοβαρό αυτισμό τα τελευταία 18 χρόνια ως επικεφαλής δάσκαλος στην τάξη, θεραπευτής και επόπτης για πολλά προγράμματα πρώιμης παρέμβασης, προσχολικής και σχολικής ηλικίας ειδικής αγωγής στη Νέα Υόρκη (NY ). Είναι ψυχολόγος διδακτορικού επιπέδου, Board Certified Behavior Analyst-Doctoral (BCBA-D®), New York State (NYS) Certified Teacher in Early Childhood General & Special Education, Birth to Grade 2 and NYS Licensed Behavior Analyst.

Για 5,5 χρόνια, ο Δρ. Λαφασάκης διορίστηκε ως Συμβουλευτικός Κλινικός Διευθυντής Υπηρεσιών Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ABA) στο The Infant and Child Learning Centre και στο Stanley Lamm Preschool, τμήμα του Downstate Medical Center, State University of New York (SUNY) που βρίσκεται στο Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη. Για 13 χρόνια, ο Δρ. Λαφασάκης εργάστηκε στο Hospital Clinic Home Center, Inc., που βρίσκεται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βρεφών του Kingsbrook Jewish Medical Center στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ως Εκπαιδευτικός Διευθυντής της ABA Services. Ο Δρ. Λαφασάκης είναι επίσης ιδιοκτήτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος/Κλινικός Διευθυντής της Kidz Choice Services, Inc., μιας ιδιωτικής εταιρείας συμπεριφορικής υγειονομικής περίθαλψης με 100+ κλινικούς ιατρούς στο Τζόρτζταουν του Μπρούκλιν που παρέχει θεραπεία ABA σε παιδιά με αυτισμό και άλλες αναπτυξιακές αναπηρίες όπως καθώς και εκπαίδευση γονέων για τις οικογένειές τους.

Ο Δρ. Λαφασάκης είναι ιδιοκτήτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Saint Paul’s Autism Research & Training Academy (SPARTA), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού (501c3) με γραφείο στη Νέα Υόρκη και εδρεύει στην Επισκοπή Ρεθύμνου στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα. Ο Δρ Λαφασάκης προετοιμάζει τις αιτήσεις της SPARTA στις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) και την Ελλάδα, μισθώσεις γραφείων και γης, επιχειρηματικούς λογαριασμούς και εκπαιδευτικό/θεραπευτικό υλικό για την έναρξη ερευνητικών προσκλήσεων για επιχορηγήσεις το καλοκαίρι του 2019. Η SPARTA αναμένεται να λάβει χρηματοδότηση με επιχορήγηση μεταξύ 2020-2022 και πιθανώς να αρχίσει να προσελκύει ερευνητικά θέματα μεταξύ 2022-2023. Η έρευνα της SPARTA θα συνίσταται στην εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων πρακτικών θεραπείας ABA για μια ολόκληρη μέρα στο σπίτι και στο σχολείο του παιδιού.

  • Ο Δρ Λαφασάκης έχει δημοσιεύσει έρευνα ως πρώτος συγγραφέας για την εκπαίδευση γονέων στο Journal of Applied Behavior Analysis (JABA) το 2007.
  • Το 2008, το έργο του δημοσιεύτηκε σε ένα βιβλίο με τίτλο «Πώς να διδάξετε τη λεκτική συμπεριφορά» από τον Δρ Peter Sturmey.
  • Ο Δρ. Λαφασάκης δημοσίευσε το δεύτερο χειρόγραφό του το 2010 στο Behavioral Interventions (BI) σχετικά με τη διδασκαλία δεξιοτήτων φωνητικής ικανότητας (π.χ. αίτημα) σε μη λεκτικά παιδιά με αυτισμό.
  • Μια μελέτη που διεξήχθη από τους Λαφασάκη, Thomas, Rossi και Tursenovic με τίτλο «Εκπαίδευση γονέων να διδάξουν φωνητικά μέσα στο σπίτι: επιπτώσεις στην απόκτηση και γενίκευση της διδασκαλίας των γονέων και της σωστής ανταπόκρισης του παιδιού» βραβεύτηκε στην πρώτη θέση στην Πολιτειακή Ένωση της Νέας Υόρκης για την Ανάλυση Συμπεριφοράς 21ο Ετήσιο Συνέδριο Διαγωνισμός Βραβείου Έρευνας Διδακτόρων Φοιτητών στο Saratoga Springs, Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2010.
  • Το 2016, ο Δρ. Λαφασάκης δημοσίευσε το 3ο χειρόγραφό του στο Journal of Autism & Developmental Disorders (JADD) σχετικά με τη διδασκαλία των δεξιοτήτων skateboard σε έναν έφηβο με σοβαρή ΔΑΦ.

Η δουλειά του στο JABA, στο JADD καθώς και στο BI έχει αναφερθεί σε περισσότερα από 150 επιστημονικά περιοδικά με κριτές και πάνω από 14 βιβλία.

  • Το 2019, ο Δρ Λαφασάκης και ο στενός του συνάδελφος Δρ. Benjamin Thomas δημοσίευσαν δύο χειρόγραφα για τη θεραπεία του αυτισμού και την εκπαίδευση του προσωπικού στο International Journal of Developmental Disabilities and Journal of Child and Family Behavior Therapy.

Η έρευνα του Δρ. Λαφασάκη έχει γίνει αποδεκτή από πολλά νομοθετικά σώματα πολιτειών στις ΗΠΑ ως συνιστώμενες πρακτικές για τη διδασκαλία δεξιοτήτων λόγου/επικοινωνίας σε μη λεκτικά παιδιά με ΔΑΦ. Ο Δρ Λαφασάκης ήταν προσκεκλημένος εισηγητής σε τοπικά, εθνικά και διεθνή συνέδρια για τη θεραπεία του αυτισμού, των αναπτυξιακών αναπηριών και του ABA. Ο Δρ. Λαφασάκης ήταν προσκεκλημένος επισκέπτης κριτής για το JABA και αυτή τη στιγμή ασχολείται με την κριτική από ομοτίμους για το JADD.

Ο Δρ. Λαφασάκης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Δικαστική Ψυχολογία από το John Jay College of Criminal Justice, του City University of New York (CUNY). Είναι επίσης κάτοχος προχωρημένου πτυχίου στο ABA από το Queens College CUNY και μεταπτυχιακό στη Γενική & Ειδική Αγωγή στην Πρώιμη Παιδική ηλικία, Γέννηση-Βαθμός 2, από το Touro College. Για 2½ χρόνια, ο Δρ. Λαφασάκης ήταν διδακτορικός φοιτητής στις Μαθησιακές Διαδικασίες Ψυχολογία και Ανάλυση Συμπεριφοράς Ph.D. πρόγραμμα στο The CUNY Graduate Center. Με τη γέννηση του γιου του, ο Δρ. Λαφασάκης αποφάσισε να μεταφερθεί σε διαφορετικό διδακτορικό πρόγραμμα και απέκτησε Ph.D. στην Κλινική Ψυχολογία (Licensure Track) στο College of Social and Behavioral Sciences του Walden University. Ο Δρ. Λαφασάκης έχει διδάξει ως επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο College of New Rochelle στη Νέα Υόρκη και έχει υπάρξει προσκεκλημένος λέκτορας στο Brooklyn College CUNY και στο Queens College CUNY.

Ο Δρ Λαφασάκης είναι υπέρμαχος του αυτισμού και εξυπηρετεί κυρίως οικογένειες στη Νέα Υόρκη παρέχοντας υποστήριξη στους γονείς μέσω της διαδικασίας ειδικής αγωγής.

 

Προσωπικό Βιογραφικό

Ο Michael είναι ο γεννημένος γιος της πρώτης γενιάς της Μαίρης και του Γιώργου Λαφασάκη, οι οποίοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από την Ελλάδα τη δεκαετία του 1960. Ο Michael γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Queens της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε ως Ελληνορθόδοξος Χριστιανός. Ο Michael είναι παντρεμένος με μια αξιόλογη γυναίκα που ονομάζεται Erika και έχει 3 υπέροχα παιδιά: τον George Emmanuel (8 ετών), τον Michelangelo (3 ετών) και τη θετή κόρη Nathalia (23 ετών).

Τον Ιούλιο του 1992, σε ηλικία 16 ετών, ο Michael έπεσε θύμα ενός βίαιου εγκλήματος που προκάλεσε πλήρη παράλυση ολόκληρης της δεξιάς πλευράς του σώματός του, η οποία προκάλεσε επίσης πλήρη απώλεια ομιλίας και ακοής στο δεξί του αυτί. Ενώ ο Michael ήταν στο νοσοκομείο για 30 ημέρες, οι γιατροί του είπαν ότι δεν θα έκανε ποτέ τίποτα από τα πράγματα που έκανε πριν, όπως να μιλήσει, να περπατήσει, να κολυμπήσει, να πετάξει μια μπάλα ή να κάνει skateboard. Παρά τα αισθήματά πλήρους καταστροφής, ο Μάικλ ήταν αποφασισμένος να γίνει καλύτερος και να αποδείξει ότι οι γιατροί του έκαναν λάθος.

EN