Ενδιαφέρεται το παιδί σας για νέα χόμπι που φαίνονται πολύ περίπλοκα; Μην τους αφήσετε να το αποφύγουν λόγω της φύσης της δραστηριότητας. Η Σπάρτη πραγματοποίησε μια μελέτη με ένα παιδί με ΔΑΦ που ενδιαφέρεται να μάθει πώς να κάνει skateboard. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι έχει μηδενική εμπειρία σε έναν πίνακα πριν από αυτό το πείραμα. Επίσης, είναι κάτω του μέσου όρου σε κινητικές, επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες για την ηλικία του. Τα παιδιά αυτής της κατηγορίας τείνουν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.

Χρησιμοποιήσαμε εκπαίδευση δεξιοτήτων συμπεριφοράς (BST) για να διδάξουμε στο παιδί κάποια κόλπα σκέιτμπορντ όπως 360 στροφές δεξιά, 360 αριστερές στροφές, κρουαζιέρα, όλι, δεξιά στροφή κατά την κρουαζιέρα και αριστερή στροφή κατά την πλεύση/ιππασία του σκέιτμπορντ. Η μελέτη μας επικεντρώθηκε στον αντίκτυπο της εκπαίδευσης στις δεξιότητες συμπεριφοράς στην εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας, αλλά είδαμε επίσης πώς επηρέασε το κοινωνικό του περιβάλλον. Πολλά παιδιά τον πλησιάζουν στο πάρκο για να μάθουν και να παίξουν μαζί του. Γνωρίζουμε ότι η αθλητική προπόνηση δεν αντικαθιστά την εκπαίδευση κοινωνικής επικοινωνίας, αλλά είναι δίκαιο να πούμε ότι βοηθάει να την συμπεριλάβουμε στις θεραπευτικές συνεδρίες.

Κλείνοντας, πολλά διαφορετικά χόμπι/ενδιαφέροντα μπορούν να επιτευχθούν για όσους ανήκουν στο φάσμα και θα μπορούσαν ακόμη και να βοηθήσουν σε άλλους τομείς.

EN